Doktori, Te Gjitha

Gjuha tregon çdo gjë për shëndetin!

Gjuha është një hartë e tërë, ku secila pjesë është përgjegjës për një organ të veçantë të brendshëm. Çdo ndryshim (plagë, njolla, etj) mund të tregojë një mosfunksionim të këtyre organeve.

Hidhini një sy fotografisë më poshtë për të kuptuar se ku ndodhen organet kryesore!

Forma e gjuhës: Ne e dimë që ngjyra dhe  mund të tregojnë çështje të ndryshme shëndetësore. Por forma e gjuhës gjithashtu mund të na thotë diçka.

Një gjuhë e hollë mund të nënkuptojë dehidratim dhe probleme me metabolizmin.

Një gjuhë e fryrë mund të tregojë probleme me tiroidet ose infeksion.

Një gjuhë e trashë mund të tregojë se ju mungon vitamina B12.

Një vijë vertikale në mes të gjuhës  mund të tregojë probleme më kraharorin.

Një vijë e lakuar afër majës së gjuhës mund të tregojë probleme në pjesën e qafës së mitrës.

Gjuha e rrudhur: Kjo gjendje e gjuhës është shpesh e trashëgueshme. Mund të shoqërohet gjithashtu me sindromën Melkersson-Rosenthal (çrregullim neurologjik i rrallë).

Nëse keni ndonjë nga këto probleme të mësipërme bëni mirë të flisni me mjekun tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *