Uncategorized

Protesta masive në Greqi kundër “Marrëveshjes së Prespës”

Me mijëra qytetarë grekë janë duke protestuar përpara Parlamentit në Athinë. Kjo protestë është iniciuar nga “Marrëveshja e Prespës”.

Me flamuj në duar dhe parrulla kundër kësaj marrëveshje,ata kanë kërkuar anulimin e saj.

Ndrësa qeveria dhe aleatët po bëjnë llogaritjen e votave, opozita nga ana tjetër kërkon mosratifikimin e saj dhe kërkon zgjedhje të parakohshmë.

Në sheshin para parlamentit janë mbledhur  rreth 100 mijë qytetarë nga e gjithë Greqia.

Në protestë është bashkuar edhe organizatat vorioepiriote. Ndrësa, policia greke ka vënë në dispozicion 2.000 policë, dronë, helikopterë dhe pompa ujëhedhëse me presion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *